samen smeden wij een duurzame toekomst

Wij gaan met oud ijzer en andere schrootmetalen aan de slag om die te recycleren tot herbruikbare grondstoffen. Zo smeden we een duurzame toekomst.
Neem contact op

Verwerking oude metalen

Voorwaarden

algemene acceptatie- en aankoopvoorwaarden

Tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen, koopt Vanhees Metalen uitsluitend metalen onder voorwaarden, zoals hierna geformuleerd.

De aangekochte metalen zullen steeds vervoerd worden op risico van de verkoper, tenzij anders overeengekomen. Plaatsing van containers gebeurt te allen tijde onder verantwoordelijkheid van de klant en mogen alleen gebruikt worden voor het laden van metalen. Deze goederen dienen vrij te zijn van verontreiniging.

Bij vermenging van verschillende kwaliteitssoorten, zal de aankoopprijs van de gehele levering herleid worden tot het tarief van de laagste kwaliteit. Behalve indien vooraf anders overeengekomen.

De aangevoerde materialen worden enkel aanvaard indien zij vrij zijn van stoorstoffen zoals:

  • asbest- en asbesthoudende materialen
  • giftige en explosiegevaarlijke stoffen
  • radioactieve stoffen
  • alle PCB houdende elektronische componenten zoals condensatoren

Indien bij sortering blijkt, dat een verontreiniging geconstateerd wordt, is de leverancier aansprakelijk en dient hij de kosten te betalen.

Indien de metalen verontreinigd zijn, zal de hoeveelheid van het verontreinigd materiaal in mindering gebracht worden van het totale gewicht. De verontreiniging zal door Vanhees Metalen nv afgevoerd worden naar de daartoe gelegerde stortplaats, op kosten van de verkoper. Afgekeurde goederen worden op kosten van de klant retour geladen.

Diensten

Verwerking in onze installaties

Depollutiecentrum voor autowrakken

Vanhees Metalen is een door Febelauto erkend depollutiecentrum voor autowrakken. Het onttrekken van alle vloeistoffen zoals oliën, brandstoffen en het weghalen van de accu, oliefilter, banden en glas maakt het voertuig klaar voor vermaling in de shredderinstallatie.

Schaarinstallatie

Met deze installatie worden bij Vanhees Metalen zuivere metalen herleid tot een ovenklaar product. De schaarinstallatie verkleint alle zuiver schroot tot ovenklare lengtes. Deze materialen worden geknipt op lengtes van max. 1m en dit aan een capaciteit van 30 ton per uur. Het eindproduct is zowel voor Belgische smelterijen als voor export bestemd.

Shredderinstallatie

De shredderinstallatie vermaalt gemengde metaalsoorten, autowrakken, blik en containerparkschroot tot zuivere secundaire grondstoffen voor de Belgische en internationale metaalindustrie. Onze shredderinstallatie heeft een capaciteit van 250 ton/dag.

Diensten

Containerdienst voor industriele klanten

Voor het ophalen van schrootafval plaatst Vanhees Metalen containers op locatie. Dit zowel bij bedrijven, in containerparken, als bij particulieren.

Tevens hebben onze chauffeurs het ADR-certificaat voor het ophalen van loodaccu’s. We beschikken over verschillende containertypes : 2.5m³ – 15m³ – 30m³ – 40m³

Wat kan Vanhees Metalen jou bieden:

  • Gratis plaatsing voor grotere hoeveelheden
  • Snelle levering en ophaling van de containers
  • Vlotte betaling aan de beste marktprijzen
  • Gratis advies

Op die manier creëren we een win-winsituatie. Jij bent verlost van je schroot tegen de beste prijs en wij kunnen aan de slag met het recyclageproces.

Oude metalen

Veelgestelde vragen

Komen jullie ook metalen ophalen aan huis?
Moet ik het materiaal gesorteerd aanleveren?
Welk ijzer verkoopt Vanhees metalen?